Menü

Tavaszi életmódtippek és életmentő tanácsok

Mit tehetünk szívünk egészségéért? Íme néhány ötlet, hogy a megújulás évszakában a szervezetünk is kivirágozzon! Lehet, hogy nem is olyan nehéz beiktatni egy kis változást önmagunk és szeretteink érdekében. Akár életet is menthet...

Ezért éri meg otthon sajtot készíteni

A sajtkészítés egy bárki által megtanulható szakma, ha imádsz kísérletezni, új ízeket felfedezni, vagy ha éppen a kézműves sajtok a gyengéid... Persze, az sem árt, ha elhívatott vagy és van energiád végigkísérni a több órás munkafolyamatokat. Cserébe viszont tudod, hogy miből készült, adalékanyagmentesen.

Honnan rendelnek alapanyagokat hazánk top éttermei?

Mit keresnek keleméri bárányok az Onyx konyháján, honnan rendeli a buborék zsázsát a Borkonyha, és milyen a Salon saját algás sajtja, melyet Molnár János sajtkészítővel alkottak meg? Eláruljuk!

Húsvéti receptek a Mátra szívéből

A húsvéti asztalról sosem hiányozhat a sonka és a kalács, de mindig érdemes új ízekkel feldobni a már megszokott ünnepi menüt. A gyöngyöstarjáni Kovács Borház különleges receptjeivel a locsolókat és a családtagokat is levehetjük a lábukról, a fogások mellé ajánlott borok pedig még teljesebbé teszik a kulináris élményt.

Mennyit hízhat a kismama várandósság alatt?

Vajon mennyi az ideális súlygyarapodás egy várandós anya életében? Hatással lehet a babára is a túlsúlyunk? Ezekre a kérdésekre ad választ Dr. Gajdács Ágnes , testsúlygyógyász, aki több, mint 20 éve kutatja a fogyókúra különböző területeit.

3 érv a kókusztejpor mellett

A hazai kamrák polcain a kókusszal kapcsolatos termékek közül főleg a kókuszreszeléket találjuk meg, de az egészségtudatos étkezés hívei már egyre több formában fogyasztják. A kókusztej, a kókuszzsír, a kókusztejpor is egyre népszerűbb.

Apró magból nagy csoda

A szőlőmag antioxidáns-tartalma az egyik legmagasabb a világon. A szőlőmagból kétféle dolgot készítenek: lisztet és olajat, mindkettő nagyon jó hatással van az emberi szervezetre. Íme egy isteni recept a felhasználáshoz!

A klórozás allergiához vezet?

Az ivóvíz klórozása során keletkező diklórfenolok hozzájárulhatnak ahhoz, hogy egyre több embernél jelentkezik élelmiszerallergia - vélik amerikai kutatók.

Túlsúly – hogy a fogadalmat sikerüljön betartani!

Vajon hogyan vihetjük sikerre diétás elhatározásunkat, hogy ne jussunk a több millió elhízott sorsára? A szomorú tény az, hogy ma már a túlsúly az ötödik helyen áll a vezető halálokok között világszerte.

A tea aranyat ér, de nem mindegy, hogy melyik

A teafogyasztás hagyománya évezredekre nyúlik vissza. Kezdetben egy szűk réteg kiváltsága volt, luxuscikknek számított. De mi a helyzet manapság?

Így édesítse az életet!

A Karácsony a nagy lakomák időszaka, amikor többségünk nem figyel oda a bevitt kalóriákra. Csakhogy vannak olyanok, akiknek ilyenkor is meg kel nézni, miből, mennyit fogyasztanak. A cukorbetegek, ételallergiások gyakran érzik úgy az ünnepek alkalmával, hogy kimaradnak a legfinomabb falatokból. De ma már van egészséges megoldás.

Újévi Lencse Nap a Bazilikánál

Hazánkban egyedülállóan, január elsején rendhagyó Lencse Nappal kezdődik az év a Bazilikánál, ahol a különféle receptek szerint elkészített szerencsehozó étel minden gasztrokiállítónál és street food árusnál kapható.

Lakjunk jól!

Az egészséges táplálkozásról sokat hallunk mostanában, mégis nehéz eligazodni az egymásnak ellentmondó információhalmazban.

Túlsúlyos gyerekek - a mértéktelen karácsonyi evés következményei

Minden negyedik magyar iskolás túlsúlyos. A 3 évnél fiatalabb magyar gyermekek 80%-a az ajánlott napi mennyiségnél jelentősen több cukrot fogyaszt, ez az arány pedig a karácsonyi időszakban még tovább nő.