Menü

Magyar nő a rajtnál a Világ Hősei között

A Global Hero kezdeményezés történetében először választottak ki egy magyar futót Beck Monika személyében, hogy a Világ Hőse cím birtokosaként a hazáját képviselve, 25 társával rajthoz álljon az Egyesült Államokban található “ikervárosokban”, Minneápolis/St. Paulban megrendezett Twin Cities Maratonon vagy a 10 mérföldes futáson.

Hétköznapi hősök pályázata

Példaképnek lenni az egyik legnemesebb feladat, ám a köztünk élő mindennapi hősök gyakran háttérben maradnak. Egy rendhagyó kezdeményezés úgy változtat ezen, hogy egy Méltán Híres Példaképeket félmillió forinttal támogat jótékony tevékenységében.

Sportolás kánikulában: nem mindig jó, ha izzik a levegő

Testednek - és lelkednek - egész évben szüksége van a rendszeres mozgásra. Mit tarts szem előtt, ha szabadtéren sportolsz? Van pár tippünk, a legfontosabb szempontokat figyelembe véve, hogy a kánikula, vagy éppen a változékony időjárás se zökkentsen ki a lendületből.

"Tégy jót a testeddel, hogy a lelked szívesen lakjon benne"

Javítja az állóképességet, fiatalon tart, segít megszabadulni a túlsúlytól és még boldogabbá is tesz… Több pszichológiai kutatás is bizonyította, hogy a rendszeres sport éppen olyan hatékony a depresszió és a rossz kedélyállapot kezelésében, mint a gyógyszerek, vagy a testgyakorlás és a gyógyszeres kezelés együtt.

Így hidratálj futás közben

Tavasszal a kihívást kereső futók megkezdik a versenyekre való felkészülést, és sok kezdő, újrakezdő is futócipőt húz. A jó edzésterv és a megfelelő felszerelés mellett fontos odafigyelni a hidratálásra is annak érdekében, hogy az edzés hatékony legyen. Ehhez nyújt segítséget Korompay-Túróczi Réka hosszútávfutó, triatlonista.

Tai chi-vel az egészség megőrzéséért és javításáért

A tai chi számos irányzata közül a Taoista Tai Chi™ különlegessége abban rejlik, hogy kifejezetten az egészség megőrzésére és helyreállítására helyezi a hangsúlyt, miként azt kidolgozója, Moy Lin-Shin mester megalkotta.

A legideálisabb edzésmódszer kisgyermekes anyukáknak

A szülés utáni tréning nem csak a súlyvesztésről szól és hogy mielőbb beleférj a régi ruháidba. Egyértelműen a mozgás a kulcs ahhoz, hogy visszanyerd az izmaid rugalmasságát, erejét, amit a szülés alatt elvesztettél, valamint hogy önbizalmad újra a régi legyen. A következő tanácsok segíthetnek...

A fürdőmester titka

Március 22-e a Víz Világnapja. A 2016-os év témája révén a közönség bepillanthat a kulisszák mögé. Cél az érdeklődők számára megmutatni, leleplezni azoknak az embereknek a munkáját, akiknek naponta az a dolga, hogy a fürdővendégek semmiben se szenvedjenek hiányt.

Magyar bringások szelik át hosszában Nagy-Britanniát

Adomány-sportolás: 6 elszánt magyar fiatal 9 nap alatt 1500 kilométert tesz meg és szeli át hosszában Nagy-Britanniát. A Deloitte Ride Across Britain jótékonysági kerékpár túra keretében.

Segítség a hátrányos helyzetű diákoknak

Széleskörű programot indít a Vodafone a hátrányos helyzetű fiatalok digitális ismereteinek fejlesztése, és a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzése érdekében.

Mit kell tudni a zumbáról?

A Zumba egyre népszerűbbé válik, itt az ideje, hogy te is megismerd ezt a latin táncot és az aerobicot ötvöző mozgásformát!

Laikus a konditeremben – a szakértő válaszol

Számos kérdés merül fel abban, aki életében először jár konditeremben. Amennyiben laikus az ember, jobb is, ha kíváncsi. Mi feltettük a kérdéseinket.