Menü

Hétköznapi hősök pályázata

Példaképnek lenni az egyik legnemesebb feladat, ám a köztünk élő mindennapi hősök gyakran háttérben maradnak. Egy rendhagyó kezdeményezés úgy változtat ezen, hogy egy Méltán Híres Példaképeket félmillió forinttal támogat jótékony tevékenységében.

"Tégy jót a testeddel, hogy a lelked szívesen lakjon benne"

Javítja az állóképességet, fiatalon tart, segít megszabadulni a túlsúlytól és még boldogabbá is tesz… Több pszichológiai kutatás is bizonyította, hogy a rendszeres sport éppen olyan hatékony a depresszió és a rossz kedélyállapot kezelésében, mint a gyógyszerek, vagy a testgyakorlás és a gyógyszeres kezelés együtt.

Kis kórházi illemtan – hogy viselkedjünk a gyerekosztályon?

Mikor menjünk? Mit vigyünk? Gyerekkel vagy gyerek nélkül? – Ezek a kérdések már mindenkiben felmerültek, aki valaha is ment kórházba látogatóként. A K&H gyógyvarázs most összegyűjtötte azokat a fontosabb tudnivalókat, amiket egy gyerekosztály meglátogatása során illik szem előtt tartani.

A megbocsátás felszabadít

Megbántottak? Sértettséget érzel? Benned is biztos kavarogtak már hasonló gondolatok. Cseppet sem könnyű engedni a bennünk felgyülemlett dühöt. Fontos azonban tudni, hogy a megbocsátást elsősorban önmagunkért, nem pedig a minket megbántó emberért kell megtennünk! A harag elengedése az egészségedre is pozitív hatással lehet.

Egy nap a jóga jegyében

Különleges programra kerül sor április 10-én, vasárnap a Dürer Rendezvényházban. A szervezők a World Peace Yoga Day nevet adták a találkozónak, ahol mindenkit sok szeretettel várnak, aki szívesen csatlakozna egy olyan naphoz, amelyet a világbékének dedikáltak.

Apró örömök a boldogságért

A boldogság tanulható és tanulandó létállapot – vallja Bagdi Bella életmódfejlesztő tréner, aki életcéljául tűzte ki, hogy mások boldogságát elősegítse és szebbé tegye a mindennapokat. Boldogságprogramja 10 hónap alatt átformálja a gondolkodásmódot és életszemléletet, hogy végül teljesen egyszerűen azt mondhassuk: „Imádom az életem!”

Hét dolog, amit megtehetsz a saját boldogságodért

Március 20-a a boldogság világnapja, ami arra a hőn áhított, harmonikus, tartósan kiegyensúlyozott állapotra hívja fel a figyelmet, amit a legtöbb ember egész életében keres. Elérni nehéz, de nem lehetetlen, sőt a boldogság tanulható. Íme 7 boldogságfokozó technika Bagdi Bella életmódfejlesztő trénertől.

6 tipp a sikeres karrierváltáshoz

Úgy érzed elakadtál, és valami másra vágysz? Nem szereted a munkádat, vagy nem találsz számodra megfelelő munkahelyet? Lehet, hogy egy új szakma a megoldás! Tippjeink segítenek, hogy könnyebb legyen a döntés!

Boldog iskolába járhatnak a jövőben a gyerekek

A gyerekek jólléte a szülői nevelés mellett függ az óvodától és az iskolától és a benne dolgozóktól is, hiszen csak boldog, nyugodt szakemberek tudják felkészíteni a jövő nemzedékét egy boldogabb életre. Ezt felismerve indult el a Boldogságóra program, melynek keretében az oktatási-nevelési intézmények most Boldog Iskolákká válhatnak.

Megrajzolják Magyarország boldogságtérképét

Országos méretű boldogságszint-felmérés indult, amelynek végeredményeként megrajzolják hazánk boldogságtérképét. A kutatással arra keresik a válaszokat, mely városok, térségek lakói lehetnek a legboldogabbak, és vajon tényleg olyan borúlátó, pesszimista nép vagyunk-e, amilyennek világszerte tartanak minket…

A ginkgo biloba fantasztikus hatásai

A ginkgo biloba az egyik legrégebbi időkből fennmaradt gyógynövényünk, mégis kevesen ismerik jótékony hatásait. Pedig érdemes lenne tisztában lenni vele, mert hazánkban vészesen növekszik azok száma, akik mentális kimerültségre, ingerlékenységre, gyengülő memóriára panaszkodnak. A növény alkalmas ezen tünetek enyhítésére.

Angyalok útján

Ha egy gyermek elveszíti szüleit, őt árvának nevezzük. Ha egy szülő elveszíti gyermekét, arra nincsen szavunk - szavakkal nem tudjuk kifejezni a veszteséget. Ám mint minden évben, a Szemem Fénye Alapítvány idén is közös megemlékezést tart Mindenszentek napján.

Ártalmatlan babonák

Sokan sok mindenben hisznek, de a legelterjedtebb hiedelmek mindig babonákhoz kapcsolódnak. Van, amit azért tartunk be, mert hiszünk benne, van, amit azért, mert félünk, hátha most az egyszer működni fog és mi nem tettünk ellene.

Három jótékonysági akció, 8,5 millió forint adomány: segített az ALDI

A Magyar Rákellenes Liga, az UNICEF és a Bátor Tábor részére nyújtott támogatást az áruházlánc a vásárlói segítségével.

Minden a külsőségekről szól

Ideálok mentén formáljuk önképünket és önértékelésünket is - derült ki nemrég egy szépségről és ideálokról szóló felmérésből. Az eredményeket egy pszichológus és egy plasztikai sebész értékeli.

Van, akinek nem felhőtlen az ünnep – Karácsonyi és egyéb fóbiák

Sokak számára a december az év legboldogabb időszaka, de nem mindenki van ezzel így. Az ünnepek előtti készülődés és a hatalmas tömeg a boltokban sokakat megvisel, sőt vannak olyanok, akiket kifejezetten rettegéssel, pánikkal tölt el az év ezen szakasza. Milyen gyakori, és kevésbé ismert karácsonyi fóbiák léteznek?

Így ünnepelnek a SportKlub szexi angyalai

Javában készülnek az ünnepekre a Hello, angyalok! csinos műsorvezetői. Az egzotikus szépségű Aryee Claudia (Tücsi) alig várja, hogy elővegye a karácsonyi díszeket és párjával vendégül láthassák a szülőket. Pordán Petra édesanyja különleges krumplisalátájára feni a fogát, miközben Tóth Laura focista férjével a költözést várja.