Menü

Szerelem számkorlátok nélkül

Jelentős korkülönbség a párkapcsolatokban - elfogadott, vagy sem? Shannon de Lima és Marc Anthony, Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas, Crystal Harris és Hugh Hefner... Csak pár példa a sztárvilágból, ahol szembeötlően erős a korkülönbség.

Elfogadott vélekedés, hogy a lányok előbb érnek, ezért általában néhány évvel idősebb fiút választanak maguk mellé. A kis korkülönbség előnye, hogy könnyebben megértik egymást, közös hullámhosszon vannak, a férfi biztonságérzetet ad, nagyobb felelősségtudattal, és jóllehet, némi egzisztenciával rendelkezik, és talán nem ijed be, ha a barátnője már komolyabbra fordítaná a dolgokat. De mi van akkor, ha az idősebb jóval idősebbet jelent? Mi számít egyáltalán túl soknak? A +20 már túlzás?

Biztos mindenkinek van legalább egy olyan személy a közvetlen közelében, aki kicsit túllőtt a korosztályán. Amikor a huszonéves bemutatja a legújabb igazit, aki korban akár az apja is lehetne. Előítélet ide vagy oda, szinte biztos, hogy a legelső gondolat az apakomplexus. De mi a helyzet a másik oldalon? Ha a közel ötvenes pasas beállít az éppen csak a fősuliról kikerült barátnőjével, előre borítékolható, hogy a többség kapuzárási pánikot kiált. Bár már akkor is, ha ez a férfi egy kétajtós sportautót vásárol magának. Első blikkre tehát az életközépi válság és az apakomplexus tűnik ésszerű magyarázatnak, de mi van akkor, ha a szerelem nem ismeri a matematikát?

Csak fellángolás lenne? Vagy tarthat egy életen át? Mi van akkor, ha valaki egyszerűen kortól függetlenül dögös? George Clooneyra, Bruce Willisre, Robert Downy Jr.-ra, vagy éppen Vincent Casselre például fiatalabb-idősebb bizonyára örömmel vetné ki hálóját! Utóbbi éppen a március 10-én mozikba kerülő Egy őrült pillanat című filmben próbál ellenállni legjobb barátja lányának. A korkülönbségtől a francia sztár például zavarba jön, azt se tudja, mire figyeljen jobban: hogy barátja (François Cluzet) nehogy bármit is észrevegyen a dologból, vagy hogy hárítsa a szexi lány közeledését.

A lábbelik, amelyek meghódították a világot

Az 1900-as években több olyan cipőmodell született, amelyek ma is megtalálhatóak az üzletek polcain. Ilyen örökzöld darab a klumpa, a stiletto, a flip-flop, a platform és a sneakers is, amelyek érdekes körülmények között indultak világhódító útjukra. Ismerd meg őket!

Álmai férfijáról vallott Aryee Claudia Tücsi

Aryee Claudia Tücsi számára természetes, hogy nemcsak a hölgyeknek, de az uraknak is ugyanolyan fontos, hogy ápoltak, igényesek legyenek. De vajon mi tesz szerinte igazán stílusossá egy férfit?

Dobó Ági elárulta születendő gyermeke nemét

Dobó Ági boldogsága nem is lehet teljesebb, hiszen a csinos modell és anyuka másodszor is várandós. A 26. heti ultrahang vizsgálaton pedig az is kiderült, kisfiút hord a szíve alatt, és első fia, Benedikt már alig várja, hogy személyesen is találkozzon az öccsével. Sőt, az ultrahang saját születéskori élményeit idézte fel a 3 éves csemetében.

Genetikai tanácsadás: első lépés a tudatos családtervezésben

Mai világunkban a megfontoltság és az előrelátás a gyermekvállalás első fázisából sem hiányozhat. A szülészeti genetikai tanácsadás alkalmával számos információt megtudhatunk örökletes betegségeinkről, valamint a várandósság kockázatairól – ez a beszélgetés egyébként kötelező a 37 év feletti várandósok számára.

Egyre több a túlsúlyos, vashiányos kisbaba

Az egyéves gyerekek fele vitaminhiányos, ami komoly egészségügyi problémákhoz vezethet. A korosztály közel felét pedig az elhízás is fenyegeti. A riasztó eredmények hátterében főként az áll, hogy minden második családban ugyanazt eszik a kisgyermekek, mint a szüleik, pedig a szervezetüknek egészen más étrendre lenne szüksége.