Menü

Így csökkentsük ráncainkat

Az idő múlásával senki sem védheti ki a szépen lassan megjelenő ráncokat. Előbb csak az apró szarkalábakkal, majd az egyre mélyülő barázdákkal kell megküzdenünk, amik kíméletlenül jelzik az idő múlását. Jó hír, hogy nem kell egyből plasztikai sebészhez fordulni, számos megoldás létezik a ráncok megelőzésére és halványítására.

Az öregedést természetesen nem állíthatjuk meg, de komoly plasztikai és kozmetikai beavatkozások nélkül, természetes módszerekkel is sokat tehetünk azért, hogy bőrünk fiatalosságát megőrizzük. Ha a bőr feszességének fenntartásáról, és a ráncok kialakulásának megelőzéséről, illetve a már meglévők csökkentéséről van szó, akkor nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a bőr táplálása.

1. Alapos arctisztítás, radírozás, tonizálás

A nők legfontosabb alapszabálya, hogy a sminket minden este alaposan mossuk le. Amennyiben nem használunk alapozót, akkor se bagatellizáljuk el az esti arctisztítást, hiszen a napközben rárakódott kosz és pormennyiség eltömíti a pórusokat. Mindennap szánjunk rá tíz percet!

2. Hidratálás, arcpakolások

A bőrünket kívül-belül hidratáljuk. Naponta igyunk meg két liter szénsavmentes vizet, mert a bőrünknek is szüksége van „felfrissülésre”. Reggel és este használjunk napszaknak és bőrünknek megfelelő hidratáló krémet, és heti rendszerességgel tegyünk arcunkra bőrtípusunknak megfelelő pakolást.

3. Arctorna

A speciális arctorna hasonló hatást gyakorol az arc izmaira, mint a súlyemelés a testre. Számos gyakorlat áll rendelkezésre- az interneten megannyi tippet találhatunk - , napi tíz perc jó hatással van a ráncok kialakulásának megelőzésére.

4. Polarizált fény

Válasszuk bármelyik módszert is, a fényterápia hatásos kiegészítője lehet mindegyiknek, ráadásul ehhez már az otthonunkban használható készüléket is beszerezhetünk, és mi magunk végezhetjük el a „kezelést”, amikor csak akarjuk, vagy amikor az időnk engedi. A Polarisol Kft. által forgalmazott legújabb polarizált fényterápiás készülékek már nem nagyobbak, mint egy táblagép. A polarizált fény a ráncok ellen is hatásos „fegyver” lehet, hiszen rendszeres alkalmazásával csökkenthetőek az öregedés jelei, így a ráncok megjelenése is késleltethetőek, a meglévőket pedig halványíthatjuk, vagyis kordában tarthatjuk őket. A fényterápia nagy mértékben javítja és regenerálja a bőr szerkezetét, mindezt pedig mellékhatások nélkül.

Dobó Ági elárulta születendő gyermeke nemét

Dobó Ági boldogsága nem is lehet teljesebb, hiszen a csinos modell és anyuka másodszor is várandós. A 26. heti ultrahang vizsgálaton pedig az is kiderült, kisfiút hord a szíve alatt, és első fia, Benedikt már alig várja, hogy személyesen is találkozzon az öccsével. Sőt, az ultrahang saját születéskori élményeit idézte fel a 3 éves csemetében.

A nők 80%-a legalább egyszer megfertőződik HPV-vel

Bár a közvélemény a méhnyakrák kialakulásával kapcsolatban hallott eddig a HPV-vírusról, valójában számos daganatos betegséghez vezethet. Évente 1500 nő kap orvosi beavatkozást jelentő leletet a nőgyógyászától, sokan azonban félnek elmenni rákszűrésre. Ma már egy egyszerű teszt segítségével kideríthető, valaki magában hordozza-e a vírust, és ezáltal veszélyezteti-e önmaga, illetve más egészségét.

Ezerszer is kérdezzük meg: „Mostál már fogat?”

Az egészségtudatosságra való nevelés egyik kulcskérdése, hogy sikerül-e olyan szokásokat kialakítani és megerősíteni gyermekünkben, amelyek egészségének megőrzését segítik. Így van ez az egészséges fogak megőrzése érdekében tett erőfeszítéseinkkel is, hisz a siker kulcsa a megfelelő szájhigiéniás szokások megszilárdítása már gyermekkorban.

"Tégy jót a testeddel, hogy a lelked szívesen lakjon benne"

Javítja az állóképességet, fiatalon tart, segít megszabadulni a túlsúlytól és még boldogabbá is tesz… Több pszichológiai kutatás is bizonyította, hogy a rendszeres sport éppen olyan hatékony a depresszió és a rossz kedélyállapot kezelésében, mint a gyógyszerek, vagy a testgyakorlás és a gyógyszeres kezelés együtt.

Mekkora az egészséges cipősarok?

A jó idő beköszöntével előkerülnek a papucsok, a szandálok, az esti programokon pedig sok nő visel extrém magas sarkú cipőt. Ez azonban, ha nem figyel a kiegyensúlyozottságra, következményekkel járhat.