Menü

Augusztus, csillaghullás, romantika – vajon erősebb a nők vágya nyáron?

Szakértők szerint a női szexuális vágy szorosan összefügg a napsütéssel és a nyári romantikus estékkel

Egyes vélemények szerint a legtöbb gyermek májusban születik, legalábbis a legtöbb szerelemgyerek biztosan. Ez főként annak köszönhető, hogy a nyár vége egyértelműen felerősíti a hölgyek vágyát. Bár már tavasszal elindul az újjászületés és megújulás folyamata, hiszen a napsütés és az enyhe klíma hatására a természet kivirul és minden virágba borul. Kivirulnak a férfiak és a nők is: végre búcsút mondhatnak a hidegnek és a rövid nappaloknak, újra több időt töltenek kint a napsütésben, megtöltve a városok szabadidős tereit. Nyár végére pedig még tovább izzik a szenvedély, a hullócsillagok romantikája magával bizonyára idén is magával ragadta a hölgyek fantáziáját is. Augusztusban állítólag sokkal több spontán szeretkezésre kerül sor.

Számos nemrégiben megjelent cikk hangsúlyozza, hogy a magasabb hőmérséklet és a hosszabb nappalok, a balzsamos nyári esték valószínűleg különös hatással vannak a nőkre, akik ilyenkor fokozottabban érdeklődnek a szex iránt.

Dr. Gyovai Gabriella, nőgyógyász, a Magyar Szexuális Medicina Társaság elnökségi tagja szerint a napfény növekvő mennyisége javítja a hangulatot, elősegíti a D-vitamin termelődését, ami részt vesz a bioritmus és a hormonok, pl. az endorfinok szabályozásában, növeli termékenységet, és fokozza a szexuális vágyat. Felhívja a figyelmet továbbá arra is, hogy a férfi szexualitás stabilabb, mint a női, amit jobban befolyásol a környezet: a férfiak az év során folyamatosan termelik a tesztoszteront, míg a nemi életre ható női hormonok mennyisége a természetes fény mennyiségével párhuzamosan nő.

A legtöbb pár számára ez nehéz időszakot jelentett, például azoknak, ahol a férfiak szexuális diszfunkcióban, pl. korai magömlésben szenvednek. Partnere növekvő vágyát a korai magömlésben szenvedő férfi is szeretné kielégíteni, de a szexuális teljesítményre irányuló nyomás egyre nagyobb. Emiatt a férfi egyre inkább szoronghat, ami tovább rontja a helyzetet: a szorongás frusztrációt és haragot okozhat, és hatással lehet a pár életminőségére.

A korai magömlésben szenvedő férfiaknak elég bátorságot kell gyűjteniük magukban, hogy szembenézzenek a problémájukkal, leküzdjék a szégyenérzetüket, és megértsék, miként lehet a problémát megoldani, annak érdekében, hogy ne menjen tönkre a párkapcsolatuk, és újra kielégítővé váljon a nemi életük. Ehhez az első lépés, hogy megértsék, ez egy nagyon gyakori probléma, és hogy a partnerrel és az orvossal való beszélgetés segítségével meg lehet találni a megfelelő kezelést.

A szexuális problémákat gyakran tabuként kezelik az emberek, így nehéz nyitottan szembenézni velük, mivel általában úgy vélik, hogy a férfiasságot támadják meg. Ez szorongást eredményez: a beismerést nagyfokú szégyenérzet kíséri, és ez befolyásolja az önbecsülést. De lehetséges megoldást találni a korai magömlésre. A férfiak is felfedezhetik életükben újra a fényt. A probléma kezelhető, a meghittség visszahozható a szexuális életbe!

A Magyar Szexuális Medicina Társaság arra hívja fel a férfiak és partnereik figyelmét, hogy nem kell, hogy szégyelljék magukat. Nincsenek egyedül! Nem szabad figyelmen kívül hagyni és tagadni problémáikat, mert ők is és partnereik is megérdemelnek egy jobb szexuális életet. Ez egy egészségügyi probléma, ami kezelhető. A www.tiedakontroll.hu oldalon további információk találhatók meg a betegséggel kapcsolatban, a kampányban résztvevő orvosok remélik, hogy minél több érintett veszi majd a bátorságot, hogy cselekedjen, megoldást keressen és ellátogasson szakorvosi rendelésre.

Forrás: http://www.thelocal.no/20120412/study-men-want-more-sex-in-the-autumn-women-in-the-spring

Álmai férfijáról vallott Aryee Claudia Tücsi

Aryee Claudia Tücsi számára természetes, hogy nemcsak a hölgyeknek, de az uraknak is ugyanolyan fontos, hogy ápoltak, igényesek legyenek. De vajon mi tesz szerinte igazán stílusossá egy férfit?

Dobó Ági elárulta születendő gyermeke nemét

Dobó Ági boldogsága nem is lehet teljesebb, hiszen a csinos modell és anyuka másodszor is várandós. A 26. heti ultrahang vizsgálaton pedig az is kiderült, kisfiút hord a szíve alatt, és első fia, Benedikt már alig várja, hogy személyesen is találkozzon az öccsével. Sőt, az ultrahang saját születéskori élményeit idézte fel a 3 éves csemetében.

Genetikai tanácsadás: első lépés a tudatos családtervezésben

Mai világunkban a megfontoltság és az előrelátás a gyermekvállalás első fázisából sem hiányozhat. A szülészeti genetikai tanácsadás alkalmával számos információt megtudhatunk örökletes betegségeinkről, valamint a várandósság kockázatairól – ez a beszélgetés egyébként kötelező a 37 év feletti várandósok számára.

Egyre több a túlsúlyos, vashiányos kisbaba

Az egyéves gyerekek fele vitaminhiányos, ami komoly egészségügyi problémákhoz vezethet. A korosztály közel felét pedig az elhízás is fenyegeti. A riasztó eredmények hátterében főként az áll, hogy minden második családban ugyanazt eszik a kisgyermekek, mint a szüleik, pedig a szervezetüknek egészen más étrendre lenne szüksége.

Genetikai tanácsadás: az első lépés a tudatos családtervezésben

A megfontoltság és az előrelátás a gyermekvállalás első fázisából sem hiányozhat. A szülészeti genetikai tanácsadás alkalmával számos információt megtudhatunk örökletes betegségeinkről, valamint a várandósság kockázatairól – ez a beszélgetés egyébként 2014 óta a terhesgondozási rendszer szerint kötelező a 37 év feletti várandósoknak.