Menü

Spartan Race - ez aztán kihívás!

Óriási várakozás előzi meg a világ legnépszerűbb akadályversenyének kikiáltott Spartan Race Eplényi futamát, melyet a jövő hétvégén rendeznek. Az eseménynek ezúttal – már második alkalommal – az eplényi Bringaréna ad otthont.

A versenyt „SUPER” távon rendezik, amely azt jelenti, hogy a résztvevőknek minimum 13 km-es távot, valamint legalább 21 db akadályt kell leküzdeniük, nem beszélve a sok száz méteres szintkülönbségről. Ez lesz a Közép-európai régió szezonzáró eseménye, a futók dolgát a várhatóan nem túl meleg időjárás sem könnyít majd meg, mégis több, mint 2500 induló vállalja majd a viszontagságokat, hogy átlépjenek a komfort zónájukon. A verseny igazi kihívás lesz még a jó kondícióval rendelkezőknek is!

A program egyébként a gyermekeknek is igazi meglepetéseket tartogat, a fiatalok 3-tól 14 éves korig, három különböző korosztályban és nehézségi szintű terepen versenyezhetnek a kimondottan részükre megalkotott Spartan Kids pályákon.

A Spartan Race minden befutója egyedi polót és érmet kap a célban, a felnőtteknél az elit futam győzteseit, valamint a legjobb csapatokat díjazzák a szervezők.

Az idei Hungaroring Sprint hivatalos videója: https://www.youtube.com/watch?v=vPERkm4iZ2g

Időpont: 2015. október 24. szombat

Helyszín: Bringaréna, Eplény (az eplényi sípálya területe)

Online nevezés e hét végéig elérhető, utána már csak a verseny helyszínén lehet jegyet vásárolni!

Regisztráció a felnőtt versenyzőknek online október 17-ig itt:

http://spartanrace.hu/race-details/?event_id=646/epleny- super-hungary&lang=hu

Regisztráció gyermekeknek a Kids futamokra online október 17-ig ott:

https://regonline.activeeurope.com/Register/Checkin.aspx?EventID=1702018

Facebook esemény oldal: https://www.facebook.com/events/866770316715397/

Spartan Race facebook oldal: https://www.facebook.com/SpartanRaceHungary

Magyar nő a rajtnál a Világ Hősei között

A Global Hero kezdeményezés történetében először választottak ki egy magyar futót Beck Monika személyében, hogy a Világ Hőse cím birtokosaként a hazáját képviselve, 25 társával rajthoz álljon az Egyesült Államokban található “ikervárosokban”, Minneápolis/St. Paulban megrendezett Twin Cities Maratonon vagy a 10 mérföldes futáson.

Sportolás kánikulában: nem mindig jó, ha izzik a levegő

Testednek - és lelkednek - egész évben szüksége van a rendszeres mozgásra. Mit tarts szem előtt, ha szabadtéren sportolsz? Van pár tippünk, a legfontosabb szempontokat figyelembe véve, hogy a kánikula, vagy éppen a változékony időjárás se zökkentsen ki a lendületből.

"Tégy jót a testeddel, hogy a lelked szívesen lakjon benne"

Javítja az állóképességet, fiatalon tart, segít megszabadulni a túlsúlytól és még boldogabbá is tesz… Több pszichológiai kutatás is bizonyította, hogy a rendszeres sport éppen olyan hatékony a depresszió és a rossz kedélyállapot kezelésében, mint a gyógyszerek, vagy a testgyakorlás és a gyógyszeres kezelés együtt.

Egy nap a jóga jegyében

Különleges programra kerül sor április 10-én, vasárnap a Dürer Rendezvényházban. A szervezők a World Peace Yoga Day nevet adták a találkozónak, ahol mindenkit sok szeretettel várnak, aki szívesen csatlakozna egy olyan naphoz, amelyet a világbékének dedikáltak.

Tai chi-vel az egészség megőrzéséért és javításáért

A tai chi számos irányzata közül a Taoista Tai Chi™ különlegessége abban rejlik, hogy kifejezetten az egészség megőrzésére és helyreállítására helyezi a hangsúlyt, miként azt kidolgozója, Moy Lin-Shin mester megalkotta.