Menü

Zombivá változott a VIVA sztárja

Szürke arc, feketén tátongó seb, zöld fogak – Petrilla Orsolya, a KREA Kortárs Művészeti Iskola smink és maszk képzésének vezetője mindent bevetett, hogy Miskovits Marciból igazi élő halottat varázsoljon. A VIVA fiatal műsorvezetője a közelgő Halloween alkalmából járt a szakembernél, ahová kollégája Iszak Eszti is elkísérte.

„Soha nem maszkíroztak el még ennyire durván, három órán keresztül tette fel Orsi a „sminkem”, és a leszedése is egy óra volt” – kezdte Marci, akinek arcára olyan „zombi alapozó” került, amelyet nemzetközi filmforgatásokon is használnak a maszkmesterek. „A művelet során az is kiderült számomra, hogy művérből legalább tizenötféle - száradó, folyós, ragadós, habzó, szájba vehető – áll a szakemberek rendelkezésére, most az én sebemet is ezek egyikével tették valósabbá” – tette hozzá a műsorvezető, aki jó bulinak tartja a Halloweent és örül neki, hogy már Magyarországon is kezd hagyománnyá válni. „A srácokkal évek óta elmegyünk bulizni ilyenkor. Általában feketében járok, ez ilyenkor sincs másképp, de eddig soha nem öltöztem be és nem is sminkeltem, persze ha lányok festenek ki, akkor bevállalom” – nevetett a Marci, akitől Iszak Eszti vette át a szót.

„Amerikai filmeken nőttem fel, így nem volt újdonság számomra, hogy az elmúlt években itthon is beköszöntött az őrület. Ugyan én nem tartom a Halloweent klasszikus értelemben vett ünnepnek, de ha a barátaim meghívnak ilyenkor bulizni, vagy sütőtök krémlevest enni, igent mondok. Mivel sokan indulnak ilyenkor mulatni, a Tükröm Tükrömben természetesen én is foglalkoztam a témával, a minap például cicalány sminket készítettem” – árulta el a VIVA műsorvezetője.

A lábbelik, amelyek meghódították a világot

Az 1900-as években több olyan cipőmodell született, amelyek ma is megtalálhatóak az üzletek polcain. Ilyen örökzöld darab a klumpa, a stiletto, a flip-flop, a platform és a sneakers is, amelyek érdekes körülmények között indultak világhódító útjukra. Ismerd meg őket!

A fürdőmester titka

Március 22-e a Víz Világnapja. A 2016-os év témája révén a közönség bepillanthat a kulisszák mögé. Cél az érdeklődők számára megmutatni, leleplezni azoknak az embereknek a munkáját, akiknek naponta az a dolga, hogy a fürdővendégek semmiben se szenvedjenek hiányt.

Éjszakai piac a divat szerelmeseinek

Március 17-én elindul a csütörtök esténként jelentkező „Divat Placc – by night”, hogy meghódítsa a budapesti éjszakákat és a divat szerelmeseit, újragondolva az Európa nagyvárosaiban már nagy sikert aratott "night market" fogalmát.

Szerelem számkorlátok nélkül

Jelentős korkülönbség a párkapcsolatokban - elfogadott, vagy sem? Shannon de Lima és Marc Anthony, Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas, Crystal Harris és Hugh Hefner... Csak pár példa a sztárvilágból, ahol szembeötlően erős a korkülönbség.

Sztárok az olasz élmények nyomában

Vakációt idéző hangulatnak lehetnek szemtanúi a napokban a Campona látogatói. A hat felépült monumentális homokszobor felidézi a tengerpartok hangulatát, a részletgazdagon megmunkált alkotások egytől egyig Olaszországra emlékeztetnek. A szombati megnyitó alkalmából Itália három neves rajongója is végignézte az elkészült műveket.