Menü

Malek Andi: „Rafináltabbnak tartom magam annál, hogy erős sminkben járjak!”

Malek Andi színésznőként a színpadon gyakran visel erős sminket, ezért a hétköznapokban a lehető legritkábban festi az arcát. „A természetemhez nem illik az erős smink, mert túl direkt, én ennél sokkal rafináltabb nő vagyok. Csak akkor sminkelem magam, ha célom van vele, mondjuk, ha tetszeni akarok valakinek, vagy színpadra készülök” – árulta a színésznő, aki színpadra lépés előtt maga készíti el különleges sminkjeit.

„A Macskák című darab próbái során kezdtek először igazán érdekelni a sminkelési trükkök, például az, hogy miként lehet egy emberi arcot macskáéhoz hasonlóan beárnyékolni. Mindig komoly kihívás számomra, hogyan lehet különböző jellemvonásokat arcfestéssel megjeleníteni. Grizabella megszemélyesítésekor például fekete villámokat festek a szemem alá, valamint szétfolyó szempillafestékkel és elmosódott piros rúzzsal jelzem a szomorúságot, elhagyatottságot” – avatott be titkaiba a színésznő, aki szerint a smink elsősorban az egészséges és szép arcbőrön mutat jól.

„A színpadra lépés előtt az öltözőbe is magammal viszem a csodaszereimet. A virágos neszesszeremben többek között rózsavizet, rózsaolajat és őssejtes szemkörnyék ápolót is tartok” - árulta el Malek Andi, akinek az egészséges táplálkozás és a rendszeres arcmasszázs mellett ezek segítenek fiatalon tartani a bőrét. A színésznő számára a kozmetikumok illata is fontos, kedvencei közé tartozik a rózsa és a levendula, de az őszi időszakban az alma aromáját is nagyon kedveli. „Amikor állapotos voltam Lénával, igyekeztem megtartani a formám és sok almát ettem - a kislányomnak a születése után igazi alma illata volt. A rózsáról pedig édesanyám különleges, fehérszínű futórózsái jutnak az eszembe” – idézte fel Andi.

Malek Andi az arcfestésen kívül is számos szépségceremóniát végez színpadra lépés előtt és az előadás után. „Fellépés előtt mindig sok vizet iszom, mert javítja az arcbőr és a hangszálak állapotát. Az előadás után pedig lezuhanyozom egy lótuszvirágos-kókuszos tusfürdővel, hajat mosok egy papayás dúsító samponnal és gránátalmás hajbalzsamot is használok” – árulta el a színésznő, aki azt is hozzátette, a színdarabokat követő zuhanyzás hozzátartozik a szerep levetkőzéséhez és a saját magává való visszalényegüléshez. „Ilyenkor van időm arra, hogy átgondoljam a színpadon átélt szép pillanatokat, illetve, hogy mit lehetett volna másképp csinálni. A zuhanyzás során lemosom magamról az arcfestéket, és természetes módon, a valódi arcomat mutatva lépek újra az emberek közé.”

A lábbelik, amelyek meghódították a világot

Az 1900-as években több olyan cipőmodell született, amelyek ma is megtalálhatóak az üzletek polcain. Ilyen örökzöld darab a klumpa, a stiletto, a flip-flop, a platform és a sneakers is, amelyek érdekes körülmények között indultak világhódító útjukra. Ismerd meg őket!

Dobó Ági elárulta születendő gyermeke nemét

Dobó Ági boldogsága nem is lehet teljesebb, hiszen a csinos modell és anyuka másodszor is várandós. A 26. heti ultrahang vizsgálaton pedig az is kiderült, kisfiút hord a szíve alatt, és első fia, Benedikt már alig várja, hogy személyesen is találkozzon az öccsével. Sőt, az ultrahang saját születéskori élményeit idézte fel a 3 éves csemetében.

A nők 80%-a legalább egyszer megfertőződik HPV-vel

Bár a közvélemény a méhnyakrák kialakulásával kapcsolatban hallott eddig a HPV-vírusról, valójában számos daganatos betegséghez vezethet. Évente 1500 nő kap orvosi beavatkozást jelentő leletet a nőgyógyászától, sokan azonban félnek elmenni rákszűrésre. Ma már egy egyszerű teszt segítségével kideríthető, valaki magában hordozza-e a vírust, és ezáltal veszélyezteti-e önmaga, illetve más egészségét.

Ezerszer is kérdezzük meg: „Mostál már fogat?”

Az egészségtudatosságra való nevelés egyik kulcskérdése, hogy sikerül-e olyan szokásokat kialakítani és megerősíteni gyermekünkben, amelyek egészségének megőrzését segítik. Így van ez az egészséges fogak megőrzése érdekében tett erőfeszítéseinkkel is, hisz a siker kulcsa a megfelelő szájhigiéniás szokások megszilárdítása már gyermekkorban.

"Tégy jót a testeddel, hogy a lelked szívesen lakjon benne"

Javítja az állóképességet, fiatalon tart, segít megszabadulni a túlsúlytól és még boldogabbá is tesz… Több pszichológiai kutatás is bizonyította, hogy a rendszeres sport éppen olyan hatékony a depresszió és a rossz kedélyállapot kezelésében, mint a gyógyszerek, vagy a testgyakorlás és a gyógyszeres kezelés együtt.