Menü

A tea aranyat ér, de nem mindegy, hogy melyik

  • Dátum: 2012.01.12., 22:49
  • Németh Attila
  • Varga Marietta

Napjainkban egyre kevésbé figyelünk arra, hogy ne csak a legújabb, legdíszesebb csomagolású, külsőleg csábító terméket emeljük le a polcról. Nem lenne szabad felednünk: nem minden arany, ami fénylik.

Az egyszerű csomagolás is kincseket rejthet. Hiszen nem csak szemünknek kell tetszenie annak, amit fogyasztunk, hanem bensőnknek, egész szervezetünknek is. A legjobb gyógyítókkal pedig a természet ajándékozott meg bennünket. Gondoljunk bele, az orvoslás évezredek óta használja hatásosan a gyógynövényeket, melyek a mai gyógyszeripar méltó elődjeinek tekinthetők. A gyógyteák fogyasztása a legősibb gyógymódok egyike.

Rengeteg ember fejében ezek a dolgok a babonák és vajákos asszonyok képzetével keverednek. Megint mások a „furcsa”, szokatlan ízre hivatkozva alapból rámondják: nem szeretem. Ám a gyógynövények ismerőit évezredes tudás vértezi fel. Olyan biztos tudás ez, mely ebben a percről percre változó, rohanó világában különösen csodálatra méltó.

Sokakat befolyásolnak a reklámok, a divat. Egy jól csengő márkanév erős csábítást jelent a fogyasztóknak, konkurenciát a gyógyteák felhozatalának. Manapság a piac kiszolgál bennünket, minden problémára találhatunk megfelelő szert a fitotékákban. Egy megbízható könyv segítségével, akár mi magunk is összegyűjthetjük házi patikánk alapanyagait. Ez a módszer olcsó, és rendkívül hasznos.

Tehát ne feledjük: egy jó csésze tea nemcsak testünket melegíti fel, hanem lelkünket is.

Ezért éri meg otthon sajtot készíteni

A sajtkészítés egy bárki által megtanulható szakma, ha imádsz kísérletezni, új ízeket felfedezni, vagy ha éppen a kézműves sajtok a gyengéid... Persze, az sem árt, ha elhívatott vagy és van energiád végigkísérni a több órás munkafolyamatokat. Cserébe viszont tudod, hogy miből készült, adalékanyagmentesen.

Tavaszi életmódtippek és életmentő tanácsok

Mit tehetünk szívünk egészségéért? Íme néhány ötlet, hogy a megújulás évszakában a szervezetünk is kivirágozzon! Lehet, hogy nem is olyan nehéz beiktatni egy kis változást önmagunk és szeretteink érdekében. Akár életet is menthet...

Honnan rendelnek alapanyagokat hazánk top éttermei?

Mit keresnek keleméri bárányok az Onyx konyháján, honnan rendeli a buborék zsázsát a Borkonyha, és milyen a Salon saját algás sajtja, melyet Molnár János sajtkészítővel alkottak meg? Eláruljuk!

Húsvéti receptek a Mátra szívéből

A húsvéti asztalról sosem hiányozhat a sonka és a kalács, de mindig érdemes új ízekkel feldobni a már megszokott ünnepi menüt. A gyöngyöstarjáni Kovács Borház különleges receptjeivel a locsolókat és a családtagokat is levehetjük a lábukról, a fogások mellé ajánlott borok pedig még teljesebbé teszik a kulináris élményt.

Mennyit hízhat a kismama várandósság alatt?

Vajon mennyi az ideális súlygyarapodás egy várandós anya életében? Hatással lehet a babára is a túlsúlyunk? Ezekre a kérdésekre ad választ Dr. Gajdács Ágnes , testsúlygyógyász, aki több, mint 20 éve kutatja a fogyókúra különböző területeit.